Sjokket som aldri stilner

Dagbladet.no januar 2021

4. mars så jeg etter slankesaker på Dagbladet.no sin forside, samtidig som jeg gjenleste en tekst helt tilbake fra januar 2021, da Natt og Dag spurte om Dagbladet burde kåres til «årets verste stemme».

Teksten var nok ikke akkurat banebrytende. Men et bilde fanget min oppmerksomhet. I en kort henvisning til de mange «refs», «slakt», «stikk», «skandale» og «sjokk» som nettavisa opererer med, hadde jeg nemlig kopiert et par-tre slike ting som avisa bød på i januar 2021.

Og da jeg studerte bildet, tenkte jeg: har ikke jeg nettopp fått servert dette sjokket?

Og jo, 4. mars 2023 bød Dagbladet på nøyaktig samme oppslag om forskere i sjokk.

Gøy å jobbe i nyhetsbransjen!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: