Dagbladet.no bør bli årets verste stemme

Natt og Dag kårer Årets verste stemme 2020. Folk kan stemme på dette, den viktigste kåringen av avisas mange årets-kåringer. I år er Dagbladet.no nominert, og da trenger man ikke vite navnet på de andre nominerte.

Jeg blir både lei og litt trist av den endeløse clickbaiten hos Dagsvadet. Det er sjokk, slakt, skandale, refs, «tordner» og «får nettet til å koke» dagen lang. Det vil si, uka lang, for Dagbladet er også suverent elendige til å oppdatere fronten. Meningsløse og resirkulerte saker om kropp er de også mestere på men som Natt og Dag også påpeker, disse har de vært så greie å legge bak betalingsmur som fjerner fristelsen til å klikke.

Mange nettaviser har alvorlige svakheter. NRK har mye egenreklame og hyping, men det er i hvert fall mulig å skjønne hva sakene handler om slik at man kan bla lettere forbi; og Aftenposten har jeg faktisk gitt opp for flere år siden. Det finnes også noe positivt med Dagbladet fortsatt, og det er anmeldelsene av bøker, film og serier. Her holdes en frisk tone med herlige terningkast. Men alt i alt sitter vi med en avis som gjør nordmenn dummere, og det har Natt og Dag allerede utdypet bedre enn jeg gjør her.

Bare for å illustrere: Dette er toppen av Dagbladet-fronten en lørdagskveld i januar:

Dette er den tidligere så utskjelte VG. De trenger ikke skrike for å bli hørt:

Blar jeg videre nedover Dagbladet kommer to sjokk og en stygg skandale (også Håvamål er bygd på bokstavrim!) i samme skjermbilde. Osv osv osv osv.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: