Her har noen hatt det gøy

Breaking Bad fikk en remake i Colombia. Det er ikke bare opp til gringoene å lage narkokrimserier om det søramerikanske landet! Nei, colombiansk tv vil også ha sine egne. Metástasis er navnet på serien.

Breaking Bad kunne som kjent ikke blitt overført til Norge, fordi det her går an å få kreftbehandling uten å ty til seriens mange ytterligheter. Men til Colombia kunne det overføres, og det ble det gjort på en ganske originaltro måte. Walter White heter Walter Blanco! Traileren viser tro gjenskapelser av scene for scene, t.o.m med vegetarisk bacon i en framhevet rolle!

Wikipedia skriver at «It heavily follows the storyline for all five seasons of Breaking Bad, with some minor alterations to its pacing, direction, and elements». Merk ordet minor.

Her kommer IMDB inn. På sida for serien, gir IMDB spesiell framheving til enkeltepisodene med høyest rating, og det er de to du ser under. Se om du kjenner igjen plottelementene fra originalen.

Sesong 2, episode 30 og 31 finnes selvsagt ikke. På IMDB ligger det nemlig, og det har lenge ligget ute, en hel haug med fake episoder av showet, i hvert fall siden 2015. Her er permanente lenker til sesong 1 og sesong 2 slik de ble arkivert i 2022, bestående av bull fra ende til annen. Slik at du kan kose deg med det, hvis noen skulle finne på å gjøre om IMDB-sida så informasjonen ble … riktig.

Men har du ikke hørt om gjestestjerna R. Vagina? Ifølge IMDB brer karrieren brer seg over flere tiår, så å kjenne til denne skuespilleren er en viktig kulturell referanse.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: