Å dekke landskamp er tross alt kjempevanskelig

Oppfølger fra 7. oktober.

7. oktober spilte Norge landskamp mot Brasil.

Forrige landskamp mot Brasil var på old boys-nivå, og fikk stor pressedekning. Men nå når det var kvinnelandslagets tur, på hjemmebane, fant Dagbladet.no det ikke verdt å nevne landskampen med et eneste ord.

Man kan skjønne hvorfor. Det er ikke så lett å være sportsjournalist i Dagbladet. Hver dag må de komme opp med en ny vinkling på Haaland.

En telling på db.no/fotball over siste 20 fotballnyhetene, viser at 6 stykker handler om Arsenal-Bodø/Glimt, 2 om framtidige fotball-VM og 11 om Haaland. Den 20. og nyeste saken heter «Raser mot City-kone», så det er relatert til Haalands klubb (jeg velger å ikke lese saken). Samtidig viser jo Dagbladet her bilde av en kvinne på en fotballstadion. Så redaksjonen må kanskje ha ros for å være på god vei. Apropos vei, så er Google Maps noe som kan hjelpe med å vise veien til Ullevaal før damenes neste landskamp.

Eventuelt, hvis boikott av kvinnelandslaget er Dagbladets valgte linje framover, mener jeg at Dagbladet burde erklære åpent at avisa ikke lenger interesserer seg for kvinnelandslaget. Ærlighet er en viktig kjerneverdi i 2022.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: