Årets flopper i 1. divisjon

Det er deadline day, og overraskelser og skuffelser har åpenbart seg i 1. divisjon. KFUM, Ranheim og til dels Raufoss har overrasket positivt. Mjøndalen, Sogndal og Fredrikstad negativt, kanskje også Start. Men det er alltid noe med at har man lave forventninger, er skuffelsen også liten når det viser seg å gå dårlig. Her er derimot noen som jeg ganske uerbødig mener har floppa.

Idar Nordby Lysgård, Åsane

Avslutta forrige sesong som førstekeeper i Eliteserien (Mjøndalen). Dro vestover og ble førstekeeper der også, ja, men har plutselig prestert som en av de svakeste keeperne i ligaen. Selv om forsvaret ikke har hjulpet nok heller.

David Paulmin, Stjørdals-Blink

Den andre kandidaten til «ligaens dårligste keeper». Har klart å få to røde kort — flest i ligaen — på tolv kamper. Er dermed den som har satt klubben i de store keeperproblemene de har hatt.

Kristoffer Hoven, Sogndal

Hoven hadde 17 mål i 2020, 7 i 2021 og 1 på de tjue første kampene i 2022. Hva skjer med det. Skal nå restarte med et utlån.

Victor Wernersson, Stabæk

Noen går fra Norge til Belgia for å ta et steg opp i fotballkarrieren. Da venter man også ett og annet av de som drar fra Belgia til Norge. Ikke at de vrakes på nest høyeste nivå. Ingen fanfavoritt, mens konkurrenten på samme posisjon derimot er en fanfavoritt.

Sosha Makani, Mjøndalen

Vraket, karrieren gått i stå. Utenomsportslige årsaker? Fra Eliteseriens beste keeper for et par år siden, til benken i 1. i dag, er et visst fall.

Mame Mor Ndiaye, Raufoss

I skrivende stund har Raufoss 10 angripere i troppen, ifølge sin egen lagside. Ndiaye burde vært den som ble brukt, men blir det ikke. De første 20 serierundene har gitt 1 start og 19 benkinger. Fjorten mål fra oktober 2020 til november 2021, null mål siden det. Det kan sikkert ha mange grunner, men…

Mads Nielsen, Fredrikstad

Holder mål fram til et visst nivå, men har fått svakheter med fart grundig avslørt. Får uheldigvis stå som representant for et helt lag som har floppet.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: