Livsbekreftende epost (1996)

Corpus Christi Caller-Times 30.7.1996

«You’ve got mail». Jeg har aldri hørt datamaskinen si det, men det var litt av et fenomen i forrige århundre, og også navnet på en film.

For denne teknologiskribenten var de fire ordene, to av dem kontrahert, det tydeligste tegnet på liv og eksistens på denne planeten.

Epost hadde også andre fordeler. Det kunne sendes uten sjanse til å bli «caught in disgruntled employee crossfire». Som Newman innrømmet: «Sometimes».

Videre er det et morsomt regnestykke. Du sparer 32 cent for hvert brev som er elektronisk! Minus «a few thousand» dollar for pc og noen hundre dollar for programvare. (PS: ???)

Skribenten sjekket eposten én gang daglig. Nei, vent to danger daglig.

Det var vel tider, det.

Og så, i slutten av artikkelen, forteller skribenten at han og kameraten spilte Battleship via postgangen. Det er vel mye mer livsbekreftelse enn epost! Men det ble til slutt for kjedelig. Helt til eposten kom og gjorde det gøy igjen! (wohoo)

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: