Freya burde vært teppebombet

Jeg vil kritisere avlivingen av hvalrossen Freya den 14.8. Avlivingen var veik og lite resolutt. Neste ville dyr som menger seg med mennesker, bør tas ut med teppebombing.

Teppebombing har hatt en rivende utvikling siden den kalde krigen. Ikke tro at bombene du ser på svarthvittfotografioer er representative for dagens standard.

I dag kan man gjennomføre kirurgiske angrep, som rett og slett ikke kan bomme. Passer godt til befolkede strøk. Disse kunne gjort jobben bedre, slik at Freya ikke bare ble avlivet, men fjernet fra jordas overflate. Ved skytning må man jo kvitte seg med kadaveret, som heller kunne vært redusert til støv ved bruk av riktig metode.

Hvis noen lurer, var teksten ovenfor et forsøk på sarkasme. Når sant skal sies er det vanskelig å forstå at folk har hatt lyst til å plage og pine dette dyret så mye som de har gjort her i Indre Oslofjord. Selvfølgelig endte historien med at det var dyret som var «i veien». Menneskene som har møtt opp for å iaktta hvalrossen på et par meters avstand har gjort noe de ikke har forstått rekkevidden av, og som er symptom på en samfunnssykdom.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: