Alderssortering er rettferdig

Dagens melodrama i VG. En søker på høyere utdanning kom ikke inn, fordi med likt antall utdanningspoeng går det på alder hvem som kommer inn.

For det første, hvis man er nummer 1 på venteliste er man forholdsvis sikker på å komme inn. Så da er det personlige dramaet over.

Men når det gjelder aldersklausulen, virker den veldig fornuftig. Rett og slett fordi hvis det står mellom en 20-åring og en 19-åring, bør man velge 20-åringen. Dette fordi de får kommet i gang med utdanningen. Neste år er jo 19-åringen 20 og vil ikke ha samme ulempe av å være født på høsten. Med loddtrekning kan jo uheldige folk ende opp med å vente til de er 21, 22, 23. Loddtrekning er jo ingen forenkling, det er ikke etterprøvbart: «hei, du tapte». Oké!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: