Denne dedikasjonen gjør meg i godt humør

Dedikasjoner eller signeringer av bøker kan være spenstige, men følger vel ofte et forutsigbart formular. Vi har vel heller ikke noe med dedikasjoner i andres bøker? Likevel dukker de opp i bøker på loppemarked og lignende. Da har man dem altså i sin besittelse.

I ei helt tilfeldig bok, som jeg heller ikke har tenkt å beholde, fant jeg noe helt nytt for min del. Et gave-formular hvor mottakeren tydeligvis har skrevet takk, med blyant. (Synes ikke supergodt på bildet.) Jeg liker behovet som mottakeren hadde for å respondere — i sin egen bok, som avsenderen sikkert aldri skal se. Det er selvfølgelig alltid fruktbart med en dialog i stedet for monolog! Med opptil flere utropstegn!

Slike små ting er med på å berike boka som produkt, ja det beriker hele litteraturen! (Enda flere utropstegn!)

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: