Nyhetens interesse

Mange med noe smalere interesser, personer som er medlemmer av interesseorganisasjoner — og så videre — synes som oftest at deres sak burde få mer plass i mediene. At saken burde nevnes hyppigere og grundigere. Mediene har samtidig sine egne nyhetskriterier. De vil ikke skrive om for sære ting, ting de har skrevet om nylig (et meeeget tøyelig kriterium) eller ting som ikke er «aktuelle».

I eldre aviser kan det derimot synes som om alt ble dekket. Dette «alt» kan nok ikke tas helt bokstavelig, men nyhetsterskelen kunne likevel være lav. Få vil ønske seg tilbake til ei tid da avisene trykte «nyheter» som denne, fra Tidens Krav i 1951:

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: