Hvis du synes Nations League er komplisert…

… hør da bare på hvordan Norge gjør det i basketball. (for menn)

Norge har i det siste brukt tid på EM-pre-kvalifisering, hvor første runde er ferdig nå. Ikke til EM i 2022, for det spilles i september. Det er snakk om EM i 2025.

EM i 2022 spilles forresten i Milano, Praha, Tallinn, Köln og Berlin. EM i 2025 spilles i Latvia, Finland og Kypros. (Om Ukraina også får være vertsland, kommer an på hvordan krigen utvikler seg.)

I høst, rett før de gode lagene spiller EM, spiller de dårlige andre runde av pre-kvalifseringen. Her møtes de som kom seg videre fra første runde i pre-kvalifiseringen, sammen med de som ble slått ut av første runde i VM-kvalifiseringen til VM 2023.

De siste er altså lagene som kom seg gjennom VM-pre-kvalifiseringen, men ikke kvalifiseringen. Norge fikk ikke stille opp i noen av disse.

Men når Norge nå er med i andre runde av EM-pre-kvalifiseringen, kan vi vinne én av tre grupper og dermed gå videre til kvalifiseringen.

Vinner Norge ikke, går vi også videre, men da til tredje runde av pre-kvalifiseringen. Her møter man igjen lagene som ble slått ut i første runde!

Endelig, i kvalifiseringen, møtes de som kommer seg gjennom ovennevnte labyrint, samt alle som har kommet minst til andre runde i VM-kvalifiseringen (altså de gode), samt vertslandene. De tre vertslandene, som, selv om de spiller kvaliken, er garantert å gå videre. Det ene vertslandet Kypros ville ellers ha slitt med å komme med, siden de ble slått ut i første runde av VM-pre-kvalifiseringen. Men hey! Basketspillerne får i sett mange nye land.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: