Sikker på at den er størst?

Det er godt vi har eksperter. Esten O. Sæther «mener» at Erling Braut Haalands overgang til 600–700 millioner er den største norske overgangen. Og ramser sikkert opp endel grunner til det. Men kan vi egentlig vite det? Under får du ei liste over fem overganger som fort kan regnes som større enn denne.

5. Kåre Ingebrigtsen fra Manchester City til Strømsgodset. Det er helt utrolig bra å plukke spillere fra Manchester City, og Kåre Ingebrigtsen gikk nettopp den veien — til et Strømsgodset i 1994 som kjempet mot nedrykk fra Eliteserien. Han spilte også hele 6 kamper før han heller hadde lyst til å spille for Lillestrøm, og gjorde det. (Strømsgodset rykket ned.)

4. Tom Nordlie fra Skeid til Lillestrøm. Trenersigneringer kan også være store og viktige, og dette ble en monumental begivenhet for Lillestrøm. Nordlie ble hentet inn for å vinne kvalikkampene høsten 2019. Laget tapte riktignok den første 0–1, men vant den andre 4–3!!!! Great success!!

3. John Arne Riise fra APOEL til Delhi Dynamos. Tidenes beste norske spiller må med på lista, men det er ikke den eneste statusen han har. Så vidt jeg vet ble han første norske spiller i India, og det er helt konge. En stor og viktig del av hans karriere.

2. Bjørn Helge Riise fra «lagt opp» til Stabæk 2. Han la opp, men gjorde comeback etter å ha blitt juniortrener i Stabæk-systemet. For et kupp for Stabæk 2. Kampen han gjorde comeback for, tapte de 7–0 for Lørenskog. Returoppgjøret som Riise også spilte, gikk litt bedre, med bare 4–1-tap.

1. Marianne Pettersen fra Gjelleråsen til Gjelleråsen. At hun ikke tok overgang i 1996 ble som en superovergang, for klubben som rykket opp fra 1. divisjon i 1995. Et år Pettersen også var i VM-troppen. Det sier seg selv at toppscoreren i 1. divisjon må med på landslaget.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: