Også en måte å starte en artikkel på

Vladimir Zhirinovskiy hadde en ekstrem retorikk på 1990-tallet, i Russland etter Sovjetunionens oppløsning. Han vant dumavalget i 1993, med nesten 1/4 av stemmene, og norsk presse var opptatt av at mannen var farlig. Dette skyldtes både overdreven retorikk fra Zhirinovskiys side (stikkord: styrke gir rett) og overdreven frykt i Norge, men for å si det mildt var «liberaldemokratiske» en evfemisme. Man lurte selvfølgelig også på hva som lå under i det russiske samfunnet, når Zhirinovskiy kunne vinne et valg.

VG velger å supplere med ganske lite kontekst når de i dag melder følgende…

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: