Viktig med eksperter

Forsida på Dagbladet.no lokker (nok en gang) med banebrytende nyheter.

Dette klikkes på. For dette har virkelig nyhetens interesse. Hvem er det som kaller Brann for fiasko? Og hva i all verden kan en slik vurdering skyldes? Jeg ligger bokstavelig talt søvnløs med mindre jeg klikker på dette.

Vel, Brann ligger jo helt sist i Eliteserien. Jeg har lest tabellen og visste at de ligger der. Men å kalle sisteplass for en fiasko? Aldri noe jeg ville kommet på for egen maskin. Det er rett og slett en kobling jeg ikke hadde klart å gjøre. Med mindre Dagbladet slår det opp som en nyhet, som de har gjort nå. Og det etter at 27 kamper er spilt, hvor det, i parentes bemerket, kanskje ikke er helt nytt at Brann ligger sist, i og med at de faktisk hargjort det nesten hele tida:

Branns plassering runde for runde (Wikipedia)

Hva skjedde for øvrig med pressens etos om å se saken fra flere sider? Kunne de ikke funnet en annen ekspert som ville gitt motstridende utsagn? Kanskje en av disse ekspertene ville kalt sesongen for en suksess: Ivar Hoff, Kalle Løken, Even Pellerud, Daniel Nannskog, Karen Marie Ellefsen, Davy Wathne, Dan Eggen. Her er det bare å ringe til man finner noe sitatvennlig. Journalist, gi deg ei før du har to forskjellige meninger om en sak, så eder kan skrive: «ekspertene krangler så busta fyker».

(Spøk til side, jeg synes Joacim Jonsson er interessant å høre på, og meninger er det han har som levebrød. Når han blir spurt hvordan han vil karakterisere Brann, må han selvfølgelig svare det eneste som går an å svare. Det latterlige her er at det som alle kan se, blir en nyhetssak for ikke å si en klikksak)

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

En tanke om “Viktig med eksperter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: