Ny bok på vei

Før jul, forhåpentlig, kommer ei ny bok fra undertegnede. Den heter Fotball på 90-tallet og er en liten reise gjennom tiåret, med 9 ulike episoder pluss en bonus. Jeg har prøvd å finne mest mulig morsomme hendelser, for fotball skal være underholdning, men samtidig forsøkt å gå i dybden til en viss grad, og også si noe om hva episodene forteller om sporten. Noe av stoffet har jeg tidligere skrevet om i Josimar, men nå forbedret tekstene.

I dag har jeg gitt grønt lys (for ikke å si gress) til bok-coveret. Jeg har da også lært om dette med redaksjonelle vs kommersielle rettigheter. Siden oppgaven til et bokcover er å selge boka, er bruken strengere enn de fleste andre måter å bruke et bilde på. Skal man ha bilde av en fotballspiller, må man først kjøpe av bildebyrået, dernest innhente samtykke fra spilleren og kanskje til og med stadion-eieren. Derfor ble det ikke noe bilde av Faustino Asprilla, som var det jeg egentlig ville ha. Noe søksmål hadde vært kjedelig, så dermed lagde jeg coverkonsept som igjen ble frambrakt på en god måte av forlaget.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: