En ny generasjon

Jeg sitter og hører debatt om en bok som heter OK boomer. Ja, boomerne (født fra 1945 og til starten av 1960-tallet) kan man si mye om. De akademiske kunne plukke posisjoner med liten konkurranse, mens de manuelle fikk arbeidsplassene sine lagt ned i hopetall. En forskjell mellom boomerne og dagens unge er det uansett.

Dagens unge, hvem er nå det? Vi hopper over generasjon x (60-tallet til 1980) som ikke er unge lenger, og går til generasjonene millennials (1981-1996) og generasjon Z.

Se litt på tallene. Cirka 15-20 år per generasjon. Det betyr at generasjon Z som begynte i 1997, er «ferdig-produsert» og at et sted mellom 2012 og 2015 begynner en helt ny og ukjent generasjon. I den finnes blant annet mine egne barn. En generasjon uten navn, er ikke det spennende?

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: