Diktatorfotball

Ramzan Kadyrov heter lederen av den autonome republikken Tsjetsjenia. Russland har ei rekke slike autonome, gjerne «etniske» republikker. Og Ramzan Kadyrov framstår som mer autonom enn de fleste. Det er personlighetsmessig vel å merke, og ikke politisk for der eksisterer han på det russiske regimets nåde.

I Tsjetsjenia får han styre showet i en del saker. Khalid Kadyrov er nevøen og har siden 2010 hatt plass i a-lagstroppen til republikkens store fotballag, Akhmat Grozny. Man kan vel tenke seg at han er en spiller som Akhmat Grozny ikke klarer seg uten. Ikke sportslig, vel å merke. For han har aldri spilt mer enn 5 kamper i året, og snittet ligger nærmere 2. 19 serie- og cupkamper på 10 år. I tre av sesongene står han med 0.

Abubakar Kadyrov er en annen nevø og nå har også han fått debuten for Akhmat Grozny. Han står registrert på Soccerway som medlem av stallen siden 2017. Den sesongen fikk han sitte hele seks ganger på benken, og i fjorårets sesong femten ganger på benken. Spille fikk han altså i år. Fire minutter mot bunnlaget Khimki, men et gult kort rakk Kadyrov å få.

Vi gratulerer familien Kadyrov med å ha fått fram slike flotte spillere som utmerker seg på bakgrunn av helt egne ferdigheter.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: