Flere teitefilmer

Er man mye inne i en viss tidsperiode, for eksempel nå, behøver filmene man ser å være teitere enn ellers. Selvfølgelig ikke dårligere. Men kanskje ikke altfor bra heller. Det er fem filmer som ikke vil bli nevnt, fordi jeg har nevnt dem tidligere.

Intolerable Cruelty. Coen-brødrene har lagd ei rekke komedier, noen er mer realistiske enn andre, noen er mindre. Denne er i kategorien «mindre», med overspill av både hovedrollene og de enda mer kostelige birollene. (Som traileren ikke fokuserer nok på.) Filmen har nesten like mange onelinere som i The Big Lebowski, som for eksempel: «Then why are your letters addressed to him, Dear David and Goliath

Banlieu 13. Fransk film. Slightly over-the-top action. Hvorfor gjør heltene som de gjør? Hva motiverer dem til å risikere livet for å unngå en kataklysme? Jo, egalité, fraternité, libterté. Hva ellers?

Street Fighter. Sorry til de andre spill-filmene fra samme periode: Turtles, Double Dragon.. Street Fighter har bare bedre rollefigurer. Burde nok aldri blitt til film, men når den først er det…

Clueless og Mean Girls. Umulig å velge én!

Men at Work. Teit film som sikkert ikke mange har sett. Begynner å bli en stund siden jeg så den også, på TV 1000 eller hva det het, men filmen har noen artige punchlines. Traileren er ikke all verden, men jeg ble solgt av «Pump Up the Jam» som gjennomgangsmelodi.

Bonus: Denne filmen er vel halvveis «cancelled», men denne scenen og da nærmere bestemt sluttkommentaren får lov til å leve videre.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: