Nigerias landslag med en spiller fra en klubb ingen har hørt om

Jeg kom akkurat over denne historien. Nigeria er jo et relativt bra fotballandslag, selv om de ikke kvalifiserte seg til VM. Nigerianske Gift Orban er en av spillerne det snakkes mye om (mildt sagt) i Europa akkurat nå, ikke rart med 7 mål på 2 kamper på 1 uke, men han har ingen landskamper. En som har fått sitt første landskamp-uttak er derimot forsvareren Daniel Bameyi.

Bameyi er sikkert både en grei kar og en talentfull spiller, men talentet har han ikke vist ved å spille for en klubb.

Da han sto oppført for landslaget, var det med klubben Yum Yum FC. En klubb som ikke eksisterer.

Visstnok er det et eller annet akademi. Det samme er jo tilfellet for Gift Orban, som spilte for Bison FC, også et akademi som ikke spiller i det nigerianske ligasystemet — så vidt jeg kan bringe på bane. Forskjellen er selvsagt at Orban kom ikke rett inn på landslaget, og er der fortsatt ikke.

Daniel Bameyi ble først tatt ut til et B-landslag som tok en tur til Costa Rica. Et tap for ukjente nigerianske spillere mot de costaricanske VM-deltakerne. I mars og februar i år var det tid for Afrikamesterskapet for U20. Kanskje en mer passende arena for en 17-åring. Jeg har selvsagt ikke sett det mesterskapet, men nigerianske nettsteder mente at Bameyi ikke var blant de beste der. Selv om han spilte høyreback i semifinalen og bronsefinalen, ble en annen nigeriansk spiller utnevnt som høyreback på turneringens beste XI.

Så selv om Bameyi er en ok spiller, og kan bli enda bedre, trekkes A-landslagsplassen sterkt i tvil. «From all we have seen so far it’s more of a case of an unseen force pushing him around all the national teams he is eligible for», skriver én (se hovedkilde nederst). Og for noen dager siden ble han tatt ut til det ordinære landslaget i neste landskamp mot Guinea-Bissau.

På et forum spørres det hva i all verden Yum Yum FC er, og han som spør, legger til: «The Bameyi that I watch with my korokoro eyes is a decent player but certainly not a world class potential that’ll justify trying to include him in every team we have» […] «is this wuruwuru business?» — herlig.

Den første som svarer, skriver rett og slett «Nigeria is a cursed nation. We have cursed ourselves. Nobody to blame.»

En som forsvarer uttaket, skriver på sin side: «As long as he is not a bad player, whether he plays for Yum Yum FC or Tom Tom FC at the moment shouldn’t be subject of criticism afterall he is only 17, who knows the pre-contract agreement he has already waiting for his 18th birthday».

Hovedkilde:

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: