Flere rare musikkanmeldelser

Fra tid til annen når jeg av en eller annen rar grunn tråler gamle aviser, finner jeg veldig rare tekster inkludert musikkanmeldelser. Her er tre rare musikanmeldelser jeg har lagt ut tidligere, og her er tre til. Kommentarene til tekstene trenger ikke være lange.

1) ÅKKKEEEEEEEIIIIIIIII

Drammens Tidende 22.11.1997

2) Jaéy-Z er en litt rar feilstavelse, men ikke en tilfeldig feil, da navnet er gjentatt gang på gang i omtalen av skiva med «rytme-helvete» hvor det ganske så tydelig står Jaÿ-Z på coveret. Terningkastet til Jay-Z er også en sak for seg. Men det som virkelig gjør meg eksaltert her, står til venstre: Dj Mugg. Bare vent til neste skive, der DJ Mugg har med seg DJ Jordslag og DJ Slim-i Sluket som bidragsytere.

Hamar Arbeiderblad 12.3.1997

3) Hvem digger vel ikke punkbandet At the Gates? Hvem digger vel ikke å få betalt for å sage musikkalbum med begrunnelse på en halv setning? Begrunnelser som i tillegg gir mening? (Man må kanskje kjenne til disse bandene for å se hva som er morsomt)

Finnmark Dagblad 8.12.1995

4) Her er det en del spenstige formuleringer om Farout Fishing, et typisk 90-tallsband med visse røtter i thrash, men iblandet hardcore og samplinger som så mange andre tidsriktige. Et av tidenes mest innflytelsesrike band må selvfølgelig sages i en bisetning. Noe av kritikken treffer kanskje, noe i mindre grad, men det hele topper seg i konklusjonen.

Hamar Arbeiderblad (igjen!) 10. april 1996

Bonus 1)

Jeg digger Live. Heller ingen tvil om at Jan Eggum hører hjemme på plassen over Offspring. Fine stavemåter på opptil flere her.

Tønsbergs Blad 19.3.1997

Bonus 2)

Fint å sage staveferdighetene til utgiverne av et finsk samlealbum, og så stave et navn feil selv også.

Puls 2/1996

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: