Musikalsk malapropos

Jadda!

Bandet Megaloceros er et stoner metal-prosjekt med doom og thrash-innflytelse som nå er ferdig mastret. Cover og alt er klart for lenge siden. En bra måte å kicke i gang høsten på. La oss komme tilbake til dette når alle lisenser er akseptert av strømmetjenester og skiva er UTE.

Skiva kommer ikke ut på cd. Dessverre. Jeg strømmer for det meste musikk, og da på Youtube, men når jeg finner band jeg vil støtte gjør jeg det helst på cd. Kanskje støtter jeg bandet, kanskje bare ei bruktsjappe. Hvem av dem som trenger det mest er et åpent spørsmål..

Det er noe med formatet. Cd er best som møbel, for å si det slik. De har rygg som bøker, noe vinylen ikke har. Man får vondt i nakken av å kikke sidelengs, men det er nå så. Selvsagt er det også noe eget ved albumet som kunstform. Spillelister er mest for sjangre med stor andel singelutgivelser, som ska.

Jon Bing sa på tv en gang at cder er et dårlig lagringsmedium som vil disintegrere, gå i oppløsning, etter ei tid. Men det virker åpenbart som de holder 30–40 år and counting.

Ifølge Discogs har cdens død bremset noe opp. Det utgis og selges cder.

Et «men» er at artikkelen er sponsa av et selskap som selger cd-spillere.

Vi får C!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: