Kraków, urepresentativt

Også kjent som det eneste historiespørsmålet Tommy har klart; om den gamle hovedstaden i Polen. Tommy (fra Tommy og Tigern), som var inne i en lek med romvesener, ropte «krakow, krakow»-lyder fra strålepistolen.

Kraków er ganske nærme Norge, har altfor altfor billige billetter, er lett å komme seg rundt i. Jeg var der for noe som heter święta wojna, «holy war», Kraków-derbyet i fotball. Selve beskrivelsen av dette får vente til en annen gang. I denne omgang skal det gis et ikke-representativt bilde av byen.

Jeg skulle gjerne skrytt av byens Metal Shop. Sikkert er det i hvert fall at du må gå inn til en brudebutikk. Ta ei sidedør og opp ei muggen trapp — ubelyst = metal. Av ukjent grunn var det stengt denne dagen. Men det var flere andre butikker i samme bydel som solgte metal-effekter. Den ene av dem satset på kombinasjonen ekstremmetal–turistkitsch–cannabis. Ikke visste jeg at det kunne selges over disk i Polen (jeg hadde ikke sjekket da det ikke er relevant for meg. Ifølge oppslagsverk er det legalt til medisinsk bruk.)

https://haavehistorier.files.wordpress.com/2022/05/dscf6760.jpg?resize=438%2C438
Fra brudebutikk til mer metal.
https://haavehistorier.files.wordpress.com/2022/05/dscf6761.jpg?resize=438%2C438
Metalstemning. Men noen ganger stengt.

Polen blir mer illiberalt politisk, men noe det tydeligvis var viktig å beholde,* var klubben Black & White. Her er det gråsoner det går i. Sånn er det når man reklamerer med at man har glory hole, og så tar det videre derfra.

https://haavehistorier.files.wordpress.com/2022/05/dscf6759.jpg?resize=438%2C438

* = om det faktisk er åpent, vet jeg ikke, det kan like godt være stengt.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: