Freddy Rincón

Nok en colombiansk fotballspiller har falt bort før oppnådd forventet levealder, denne gangen Freddy Rincón. Årsaken var bilkræsj.

Jeg kårer herved Freddy Rincóns største kamp i karrieren, og det er Argentina — Colombia 0–5. Dette var siste kamp i kvaliken til VM 1994, og Colombia ledet med ett poeng på Argentina. Bare vinneren av gruppa gikk direkte videre. Få trodde at Argentina skulle tulle bort dette på hjemmebane. Laget hadde tatt gull og sølv i de to forrige VM, og stilte nå med Gabriel Batistuta. Som en kan se under, satte Rincón det første av mange mål i den totale overraskelsesseieren. Men hvem trenger å se, når de heller kan lese om Colombia i min bok Fotball på 90-tallet? Den får du tak i her:

https://www.haugenbok.no/fotball-pa-90-tallet/haave-morten/9788230023457

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: