Ei loppe

I serien «dette visste jeg ikke at jeg ville ha», for ikke å si «dette visste jeg ikke at jeg kunne ta stilling til om jeg ville ha» finner vi ei bok med de «beste» lederartikler fra ukebladet Nå.

Jeg visste altså ikke at jeg kunne ta stilling til om dette var noe jeg ville ha, men design, konsept og alt taler for, med store bokstaver.

Lesningen trengte ikke å akkompagneres av sekundviserens fullendte vei rundt klokkeskiva før det ble klart at det er ganske høyrevridd innhold. Hvem sa at høyresida ikke har media med seg? De hadde jo Nå.

I utgangspunktet ser jo Nå ut som en Se og Hør-konkurrent, men lederartiklene handlet om lønnsdannelse, skattetrekk og boligbeskatningskomiteer. Med andre ord må Nå være det norskeste sladrebladet noensinne. Jeg skulle gjerne møtt 70-tallsmennesket som drømte om gjensyn med gamle Nå-ledere.

Loppemarkedsesongen er altså i gang. Jeg har frekventert en del av de som ble avholdt i Bærum. Her kommer korte terningkast.

  • Jong: terningkast 4. Greie priser på bøker, 10 per stykk hvis 5 eller mer. Voksenbøker var usortert. Mye lå i pappesker under benken. Lite albuerom, en smule ubehagelig å gå rundt. Men en god del å ta med seg. Forholdsvis vanskelig å komme til uten bil.
  • Bryn: terningkast 4. Veldig godt sortert i hyller, reint og ryddig marked, godt med albuerom. Forholdsvis høye priser, 30 per bok og 250 for posesalg, så du må kjøpe 9 bøker før noen som helst rabatt slår inn.
  • Eiksmarka: terningkast 3. Kaotisk organisert. Hadde trolig et særdeles godt utvalg, men til bøkene kom jeg aldri inn. 30 meter med kø fram til døra. Jeg gikk inn utgangen og fikk i det minste sett på noen cder, de hadde uhorvelig mange og jeg fant 5 (Bad Religion x2, Sleater-Kinney, The Bronx (skiva inkluderer en sjablong til å tagge bandnavnet på murer), Amulet). 10 kroner disken er en grei pris, men noe posesalg kunne man glemme: Jeg så en mann som bladde opp 800 raske for 80 cder. Cden er ikke helt død.
  • Stabekk: terningkast 6. God plass i alle rom, ingen køer, kan også ha vært et heldig tidspunkt jeg møtte opp på. Mulighet for uttak av kontanter på stedet er veldig praktisk. Meget bra sortering av bøker. Prisene er ikke de laveste, men det går an å lage deals med de som jobber der. God adkomst med buss og t-bane. Her fant jeg flere morsomme funn jeg skal komme tilbake til.
  • Lesterud: terningkast 3. Reint og ryddig med noe mindre utvalg. Ankepunktet er prisen: 50 kroner for 1 bok. For 100 kroner får du altså to bøker på Lesterud, eller ti på Jong. Lykke til med å få solgt ut… Også dårlige kollektivmuligheter.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

En tanke om “Ei loppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: