Rangering av 1. divisjons keepere

En ny runde av 1. divisjon er sett på Eurosport, og noe av grunnen til at det blir sett på, er de mange målene. En del av disse kommer av tvilsomt defensivt spill, herunder keeperspill. En keepers jobb er først og fremst å være trygg. Det keeperen gjør direkte er selvfølgelig viktig, men det kan fort hende at keeperen blir mindre involvert i deler av kampen — trygghet eller ikke vil derimot påvirke laget gjennom hele kampen.

Nå er det selvfølgelig slik at keeperne er de beste fotballspillerne, siden de (på toppnivået) må mestre et såpass stort register av ferdigheter. I realiteten lever ikke alle opp til dette stempelet, ja for noen lag virker keeperplassen som den plassen som aller helst bør forsterkes.

Her er derfor en kåring ut ifra hva jeg har fått med meg hittil i år. Ole Kristian Lauvli virker nesten unisont utropt til ligaens beste keeper; jeg mener dette kanskje er litegrann overdrevet. Raufoss er ei skikkelig sil bakover i år, selv om det sikkert kunne vært mye verre. Jeg presiserer at lista er laget ut ifra prestasjonene i år, og at jeg helt sikkert tar feil i flere ting.

Gode +. Hele rangeringen er gjort i synkende rekkefølge.

Julian Faye-Lund, Hamkam

Øystein Øvretveit, Jerv

Michael Lansing, Aalesund

Ole Kristian Lauvli, Raufoss.

Serigne Mor Mbaye, Sogndal

Håvar Grøntvedt Jenssen, Fredrikstad

Igor Spiridonov, Bryne

Gode –. Absolutt brukbare keepere, men mulig å finne bedre?

Knut Andre Skjærstein, KFUM

Aslak Falch, Sandnes Ulf

Amund Wichne / Jonas Deumeland, Start

Stefan Hagerup, Ull/Kisa.

Ikke gode nok. Økonomi snarere enn ferdigheter hindrer at disse keeperne skiftes ut.

Mark Jensen, Åsane

Emil Ødegaard, Stjørdals-Blink

Mads Viken, Grorud

Simen Lillevik, Strømmen

Nicklas Frenderup, Ranheim. (har mista plassen til Magnus Lenes? Ham plasserer jeg i kategorien over.)

Det jeg biter meg merke i her, er at keeperprestasjonene nesten følger tabellen, bortsett fra at Raufoss sin keeper er bedre enn laget og Åsane sin keeper er dårligere enn resten av laget. Er denne hovedtrenden tilfeldig, eller ikke-tilfeldig, eller er det jeg som lar meg farge for mye av tabellen?

PSPS. Dette ble skrevet litt før runden 5. juli, som selvsagt endret på deler av tabellen. 1. divisjonstabellen endrer seg for hver kamp.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: