Sporting er seriemester

For første gang siden 2002 er Sporting seriemester i Portugal!

Historien bak mitt forhold til Sporting er enkel: Min mor var på skoletur til Portugal. Hun måtte jo komme hjem med en fotballdrakt, men hvilken? «Kjøp Benfica», sa hennes halvt portugisiske elev. Butikken hadde ikke Benfica, så det ble Sporting. Hvite og grønne striper. Heldigvis!

2002-ligatittelen tok de med Mario Jardel som scora 42 mål i ligaen. Noe slikt vil vel aldri skje igjen. Dette året har nesten alle kampene blitt vunnet 1-0, 2-0, 2-1! Men å selge for 42 millioner euro kommer de til å gjøre igjen…

Sporting er, som det heter i Norge, en selgende klubb, som et utall av portugisiske landslagsspillere kommer fra. Sesongen i fjor var ille. Bruno Fernandes forlot laget halvveis i sesongen og ble likevel sesongens toppscorer. Laget nådde bare Europaliga-kvalifisering, som de heller ikke klarte. Men i hjemlig serie har de ikke tapt en eneste kamp.

Mest av alt gleder det at spillere som Nuno Mendes og Tiago Tomás tas opp fra juniorstallen og blir fast på laget. På midtbanen har Joao Palhinha fått sitt gjennombrudd og blitt landslagsspiller. Matheus Nunes fant de i 2. div i 2019 (pris 500 000 euro, utkjøpsklausul 60 millioner!) Pedro Goncalves ble toppscorer i år, han er også ny etter å tidligere ha vært overskuddsportugiser i Wolves.

Følg med på 2003-modellen Joelson Fernandes. Han hadde utkjøpsklausul på 45 millioner euro, med visse bud på 15-20 millioner euro som ble avslått i fjor sommer. Han har ikke spilt for førstelaget i år, så jeg er usikker på hva status er.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

2 kommentarer om “Sporting er seriemester

  1. Huff, «selvfølgelig» kom årets første tap i nest siste omgang, og så mot Benfica… Og så første gang siden 7. november at laget scorer mer enn to mål, taper de 3-4… Pedro Goncalves fikk dog inn to kasser, og er nå delt toppscorer med Haris Seferovic på (grøss) Benfica, som også putta to ganger i matchen. Begge står med 20 med en kamp igjen å spille. Så det er jo et vedvarende spenningsmoment.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: