Gratulerer til Belli

Matias Belli Moldskred ble tatt ut på landslaget til Nicaragua, og visst ble det mål.

Motstanderen var Turks and Caicos, et lag som ikke akkurat kommer til VM. Det gjør nok ikke Nicaragua heller, men spillerens historie er likevel av verdensklasse.

Han gikk i en klasse på NTG (hvor yours truly var vikarlærer) med følgende spillere som debuterte på a-laget til Stabæk: Andreas Hanche-Olsen, Cornelius Bencsik, Edvard Race, Marcus Mehnert og Marius Østvold. Men ikke Belli, han ble sendt videre til juniorlaget til Asker. De rykket ned, og det ble juniorfotball i Bærum. Det ble endel mål (han var spiss), men ingen seniorkontrakt der, og i stedet overgang til Ready med 2-3 andre av klassekameratene som ikke slo helt gjennom. Ble deretter hentet til Raufoss av tidligere NTG-trener Christian Johnsen og var med på å spille laget opp i 1. divisjon, før to gode sesonger ble gjennomført i den ligaen. Jeg hadde på følelsen av at han ville bli hentet i 2021, og ble det av Start… ja jo, steget oppover kunne vært større, men så ble det altså et ganske overraskende landslagsspill.

PS. I denne VM-kvaliken, se opp for Surinam. De har et splitter nytt lag fullstappet med nederlendere.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: