Herlig journalistikk

Jeg hadde gleden av å intervjue Norges mest særegne journalist, Håkon Gundersen, for noen år siden. Han kom inn på gammeldags journalistikk der penneføreren oppsøkte samfunnet på mer eller mindre måfå. Hva rører seg i dag? Siden også andre mennesker, til dels kjente mennesker, beveget seg gatelangs, kom journalisten i prat med dem og saker oppsto. Var det ikke en egen sjarm i det? Her følger et prima eksempel på slik skriving.

Budstikka i Bærum hadde et nummer der de dekket forskjellige ting fra stedet Jar. Langs veien møtte de en mann. Han sa ikke hva han het, og journalisten sa ikke hva han het eller at han var journalist. Allerede her er man omtrent så langt fra «journalistikk» som det går an å komme — en samtale uten formål på premisser som ikke er avklarte.

Likevel sa intervjuobjekt NN noen ord som journalisten likte. Og da ble det en sak likevel. Det beste med snutten er likevel avslutningen: «så gled samtalen videre i en retning som ikke har noen interesse i denne forbindelse». Hehe! Hvilken forbindelse?

Asker og Bærums Budstikke 10. mai 1937

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: