Ny bok om old school thrash metal

Den lille, kanskje ikke-eksisterende norske bokfloraen om thrash metal har fått et nytt tilskudd. I går utga Morten Haave boka Old School Thrash Metal som ebok på PIY Records. Boka er en gjennomgang av 40 album av 40 forskjellige band i sjangeren thrash metal, fra den gylne old school-perioden som vil si 1983 til 1990. Albumene og bandene presenteres på en subjektiv måte, vel som en blanding av kritikk, essay og dagbok.

Les boka her!

Boka er upretensiøst ment. Allerede i forordet skriver Haave at han ikke er ekspert på dette og at han håper alle lesere kan finne noe de er misfornøyde med. Om man ikke synes noe av teksten faller i smak må man fortsatt bla seg gjennom eboka, for å se på coverne. For alle ekte musikkelskere kjøper album som har kult cover!!

De aller fleste thrash-fans vil trolig finne minst ett band de ikke har noe forhold til. Med mindre man vet alt om polsk speed-thrash? Sverige er svært kjent for death metal, men hvilket progressivt thrash metal band hadde de? Landsmessig fordeler utvalget seg slik:

  • Tyskland: 11 (eller 22, siden de tyske bandene er så kule at de teller dobbelt)
  • USA: 17
  • Storbritannia og Belgia: 2
  • Canada, Frankrike, Polen, Norge, Sovjetunionen, Damark, Italia, Sverige: 1

Til sist gis det tips om old school-aktige band som utga etter 1990, her kommer Tsjekkoslovakia, Nederland og Østerrike også inn, og aller sist står ei RIP-liste over medlemmer av bandene som er nevnt, fra Cliff Burton (Metallica) i 1986 til Jason Rainey (Sacred Reich) i mars 2020.

Les boka her!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: