Måter å komme seg rundt på under buss-streik

La oss si at du ikke har tilgang på bil og må komme deg rundt. Det finnes nesten flere muligheter enn mennesker.

Tog, trikk og t-bane

Det fine med disse er at folk kan holde kaffelatten sin (jf. Vedum) uten at den skvulper over. Men blir transportmidlet overfylt, banker corona på din dør. Stedene uten corona-fare har heller ikke trikker, så hvordan skal de få transporten sin til å gå på skinner når de ikke har transport som går på skinner?

Elsparkesykkel på elsparkesykkel på elsparkesykkel

Skal du for eksempel fra Oslo til Asker holder det ikke med én. Stable tre-fire stykker oppå den første, kjør dem tom for batteri og dropp dem suksessivt i veikanten. De koster jo ikke noe når ikke hjulene går!

Tauingsbil

Finn et hensatt bilvrak, dytt det ut i veien så det er nødt til å fjernes, ring det inn til tauing og gjem deg i bagasjerommet. I tilfelle du sovner, vit at det bare er på film at bilene går rett i knusemaskinen. Eller ER DET DET?

Traktor, lastebil, tankbil

Hiv deg usett oppå et steinlass og vær blindpassasjer. Kle deg i kamuflasjefarger – grått på steinlass, brunt på jordlass. Tankbil anbefales bare i ekstreme trengselstilfeller. Unngå sementbil, da rotasjonen fort gjør deg bilsyk.

Ambulanse

Ambulanser kjører fort og har forrang i trafikken. Ring inn en skade og overbevis ambulansepersonellet passe mye. Fungerer særlig godt hvis du skal i nærheten av et sykehus. Reis kvelden før, så får du en overnatting med på kjøpet før de oppdager at du bare kan skrives ut. Eventuelt kan du hoppe ut med en gang ambulansen stopper: «Kødda»!

Ambulansehelikopter

Skal du litt lengre distanser er helikopter å foretrekke. Da må det ringes inn en skade hvor hvert minutt teller, som for eksempel hjerneslag. Opphold deg i nærheten av et flatt terreng (landingsplass) når du skal hentes.

Begravelsesbil

Denne har også alle i trafikken vikeplikt for. Det koster mye med kiste, men siden du ikke skal begraves i den, kan den jo gjenbrukes. Også i dette tilfellet fungerer det godt å hoppe opp og rope: «Kødda!»

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: