Jeg fant en twittertråd startet av en Guro Usterud. Hun skriver:
Det er nødvendig med en større kampanje for å få slutt på den utbredte vrangforestillingen om at Pippi Langstrømpe skal ha sagt: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert.» DETTE UTSAGNET EKSISTERER IKKE I NOEN AV BØKENE OM PIPPI. Og ikke i tv/film heller, blir det dokumentert.

Man trenger ikke lete lenge for å finne ei nettside som dokumenterer det samme, så man slipper å lese twittertråder. Martin Jørgensen ved Hjørring bibliotek skreiv for eksempel en redegjørelse. Det går rykter om at sitatet dukker opp i en nederlandsk oversettelse.
Jeg er så langt fra indignert på Astrid Lindgrens vegne som man kan bli. Jeg synes imidlertid at slik sitatrot er kjempespennende og lurer mest av alt på: Hvorfor har noen begynt å tro at det er sagt? Det kan være umulig å spore, siden feilsitatet er innarbeidet selv i Sverige. For norsk offentlighets del finner jeg noen spor.
- sitatet slik det står slo gjennom med et brak i 2012
- dette året sto sitatet i en biografi om Eva Joly, som selve sluttordet i boka – og ble trukket fram i påfølgende avisomtaler
- søker man på «prøvd» i stedet for «gjort» går treffene lenger tilbake
- i 2010 brukte Marie Simonsen og Ingunn Yssen sitatet i boka Bråk! Den store likestillingssvindelen
- samme år utga danske Gitte Jørgensen ut boka Pippi power, men uten sitatet. Derimot står det mye annet om hva Pippi klarer, blant annet å få orgasme med sexleketøy (s. 210)
- Benja Stig Fagerland, også hun opprinnelig dansk, oppga i 2008 å ha limt sitatet opp på barnets soverom (Aftenposten 26.10.2008)
- før den tid igjen, var selve konseptet bak sitatet vanlig i selvhjelpsbøker


Merk spesielt setningen som her følger rett etter feilsitatet: «Men spiller hukommelsen oss et puss?»
Svaret er altså ja, med hensyn til hva som er Pippi-sitater.
Om ikke feilsitatet var så utbredt i både Sverige og Danmark, kunne det vært fristende å tenke at Marit Tusviks dikt fra 1984 (Mellom sol og måne, Samlaget) hadde hatt en påvirkning:
