Mitt tips er riktig, wink wink

I fjor kom Stabæk på 8. plass, ett mål unna 6. plass. Laget virker klart bedre, blant annet gjennom treningskampene. Likevel tipper så godt som ingen Stabæk høyere enn 8. i år. Jeg mener at de klarer det helt fint, med mindre halve laget blir borte. Men vi får nå se, da! I dag er seriestart for Eliteserien.

VG-lupen tipper Stabæk på 11. plass, blant annet fordi angrepet får 3/10 poeng. I terningkast blir det en svak toer. For meg virker det håpløst. Kosuke Kinoshita har scoret i treningskampene, om ikke Fitim Azemi blir klare tror jeg at Oliver Edvardsen kan bidra godt der oppe. Filip Valencic ble toppscorer i finsk liga, men var lenge koronafast i utlandet. Lengre back tror jeg for eksempel at Mats Solheim er en utrolig mye bedre back enn Ronald Hernandez, han spilte på Hammarby i fjor folkens. Stabæk er imidlertid også avhengig av at midtbanen blir stabil og at Tortol Lumanza kommer tilbake til formen — han var lagets beste spiller i 2018.

På Fantasy i år måtte Marcus Sandberg med, og Yaw Amankwah. Oliver Edvardsen tok jeg med som en av de som får sitt gjennombrudd i år. (Under 2 % har tenkt som meg, og under 1 % har tatt med Kristoffer Velde, Amankwah og Gretarsson ligger på 2 %)

Det blir spennende å se på årets sesong, Fantasy-reglene kan jeg ikke.

Matchene begynner altså i dag. Kamppausen setter du av til å høre og se denne låta. Den skal ses også! En fantastisk one-take av et 21-mann stort band. Bare temperaturen som må ha vært i rommet! Denne oppussingen av en Fela Kuti-klassiker, med sønnen på vokal, er globalisering på sitt absolutt beste, med Chile,Nigeria og Mali i huset. Intet øye blir tørt.

PS! Tidligere Stabæk-spiller Joakim Persson debuterte som trener i Allsvenskan ved at hans Varberg, som også debuterer i Allsvenskan, gruste Helsingborg borte. Det var rundens overraskelse.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: