Reisetips: New York

I disse coronatider er det nødvendig å tenke nytt om feriemål. Det finnes mange spennende, alternative feriemål der ute. Og i dag hadde jeg tenkt å introdusere dere for ett av dem, New York.

File:Twin Towers-NYC.jpg
Kilde: Library of Congress via Wikimedia Commons. Lisens: antatt public domain

For det første er det viktig at dere ikke blander New York med York! Dette er to forskjellige sider av samme sak, så å si. Det som skiller dem er at New York er mye, mye nyere. Det hadde neppe vært gøy for noen om du sto i den eldre delen og lette etter hotellet du har bestilt som så viser seg å ligge i den nyeste delen.

Mellom oss og New York er det ganske mye hav. Etter at flytrafikken ble stoppet på grunn av 11. september, er båt et godt alternativ. Reiser du nå, kommer du fram omtrent innen pinse. På grunn av mange tyverier ville jeg nok ikke fortøyd egen båt, så sats på å reise med et erfarent selskap som Den Norske Amerikalinje. Kun ytterst sjelden skjer det at skip synker på vei over. Vi vet riktignok litt om hvordan det kan skje, takket være at Kate Winslet, til vanlig kjent som skuespiller, hadde med seg håndholdt kamera på den ene av turene med Titanic. Plukk opp tips fra Winslet og hold hodet kaldt hvis ulykken først er ute!

Apropos kamera, så er New York også kjent for den vestlige verdens første realityserie, Friends. Her kunne vi se ekte glede og kanskje noen sorger utspille seg for åpent kamera. Som turist kan du selvfølgelig besøke en av kulissene for serien, Central Park. Som et ganske fiffig påfunn er denne kaffebaren oppkalt etter en annen og mer kjent attraksjon i nærheten, Central Perk. Skal du besøke en mer botanisk hage-aktig park anbefaler jeg derimot Madison Square Garden.

Fiffige navn er for øvrig noe som New York har drevet med i århundrer. Når du kommer over dit vil du bli transportert gjennom Ellis Island. Husk å stille deg i riktig kø, turistkøen, og ikke blant flyktningene – du vet du står i feil kø hvis personen i luka prøver å tildele deg et nytt etternavn.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: