Færøyene viser vei

Det er herlig at vi er tilbake til useriøse tider i fotballen. På 1990-tallet hendte det minst én gang at tv-sporten ikke fikk med seg et av målene i en eliteseriekamp, «fordi vi ikke hadde kommet tilbake etter pausen».

Og 9. mai meldte TV 2 at de skulle vise match fra Færøyene, men måtte endre hvem de viste: «Grunnen er at tv-bildene fra Torshavn aldri dukket opp.» Herlig!

(Saken er for øvrig skrevet av en jeg spilte på lag med. Bøy hodet, fall på kne for Eikeli-russen)

Men om man tar lett på fotballen i seg selv, trenger man ikke radbrekke språket av den grunn. Her er det VG 10. mai som drar påstandene litt for langt:

Færøyene er noe for seg selv og gir oss profiler som Teit Jacobsen. Men selv om det ikke er stor idrett der, er det positive at tv-visningen styrker nordisk samarbeid.

Ellers kan TV 2 vise en nylaget episode i «Tidenes kamp», og hvem andre enn Lillestrøm–Start fra høsten 2019. Så raskt har matchen blitt kanonisert — i de andre episodene har det gått flere år siden hendelsene, og de ulike talking heads har fått det litt på avstand.

Ellers ser en at påfallende ofte handler episodene om kvalikkamper. Det viser at eliteseriekvaliken må beholdes. Her skapes magien.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

En tanke om “Færøyene viser vei

  1. Færøyene slår til når det trengs. KÍ Klaksvík har en meget fair sjanse til gruppespill i Europa-ligaen etter at de slo Dinamo Tbilisi 6-1 i tredje kvalikrunde. Dette med Ole Erik Midtskogen som spiss, en fyr som satte 3 mål på 27 kamper for Hamkam i 2019. Odmar Færø og benkede Lukasz Jarosinski kompletterer Hamkam-trioen i KÍ. Med en slik form ser det ikke så rent lite lyst ut når irske Dundalk er KÍs motstander i playoffen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: