Tre dance-album som også fantes

De som vokste opp i Norge på 90-tallet husker kanskje Yabba Dabba Dance. Et samlealbum med (for det meste) eurodance, som skulle kapitalisere på Flintstones-filmen i 1994 med John Goodman som Fred Flintstone. Plutselig skulle barn i skolegården si yabba-dabba-doo igjen, og interessere seg for Flintstones’ spinoffprodukter. Yabba Dabba Dance ble blant annet gitt ut; 1’eren med blått cover og oppfølgeren med rødt cover.

Kuriøst nok kom Yabba Dabba Dance ut i Italia, et av eurodancens hjemland, med helt andre sanger enn her i Skandinavia. Muligens solgte de også bedre her, da vårt hjemlige marked også fikk en 3’er med gult cover, en 4’er med surfecover og enda flere etter det. Eurodancen ble til dels forlatt for andre av samtidas hits. Dette gjorde også at andre fikk gode ideer, og Scooby-Doo Dance ble utgitt i Sverige. Denne støttet ikke en film, for Scooby-Doo-filmen kom først i 2002. Populariteten til figuren og reprisene på tegnefilmer skulle booste salget av både volum 1 og volum 2.

Scooby-Doo Dance 1

Skiva består stort sett av halen i eurodance-opptoget, som døde hen samme år som skiva kom ut, i 1996. Faithless har også funnet veien inn der. 90-tallets glad-hiphop var også med.

CDen er også en CD-rom, ellers ligger det ved en ekstra CD-rom, med trailer og demo for to PC-spill, Bad Mojo og Battlecruiser 3000AD!

Ut ifra det lille jeg finner om skiva i svensk Retriever, ble den markedsført gjennom skolefester. I Helsingborg ble det holdt halloweenparty for skoleelevene med to artister fra skiva — Faithless var det nok ikke — samt annet snacks: På Sundspärlan arrangeras «Scooby-Doo»-party med gogo-tjejer, tävlingar, liveartister, T-shirts och skivregn samt mycket annat. Som extra krydda är det Halloweenparty där roliga masker och kostymeringar premieras.

En norsk Scooby-Doo Dance 1 ble gitt ut i 1997, tilsynelatende med bare 1 låt fra den svenske eneren. Nyere snacks som Scatman John var putta inn i stedet. En netthandel selger den i skrivende stund for 77 kroner. Synes dere ikke det er litt mye? Får man solgt den om man så setter ned til 7 kroner?

Scooby-Doo Dance 2

Skiva begynner herlig med feilstaving av Sash, Sach. Videre går det rett over i Aqua. Prodigy var sikkert kjempefornøyde med at også de var pressa inn på skiva, plassert mellom El Mariachi og Lafayette.

Her ser vi også det typiske med 90-talls-dance på samlealbum, nemlig at El Mariachi var en flittig produsent som kun ga ut denne ene låta under dette navnet.

«Skivan fungerar dock även som CD-ROM och det hela känns mycket multimedialt», skreiv Aftonbladet 4.7.1997 som ga 2 plusser i karakter. Det fantes verre samleskiver på det svenske markedet.

Cartoon Network Dance

Utgitt i Brasil. Dette er en slags dance-remikser av kjenningsmelodiene til programmene som gikk på Cartoon Network på den tida, og som også er representert på det vakre coveret. Og de aller fleste figurene hang igjen fra tidligere tiår. Musikken er ikke bra; heller ikke fryktelig dårlig innenfor sjangerne, men tacky må det gå an å kalle den. Og unødvendig.

Neste gang går jeg kanskje gjennom Sonic Dance-oktalogien.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: