Youtube-kanaler

Dette skal i utgangspunktet ikke være noen tipseside om Youtube-kanaler, men av flere grunner kan det være artig å dokumentere litt av innholdet på Youtube på et gitt tidspunkt. Det tidspunktet er akkurat nå, og her er litt fra feeden. Så er det en formildende omstendighet at kanalene også får en positiv og negativ kritikk.

Her er også to fenomener jeg kikket litt på sommeren 2021, og jeg skreiv også noen korte anmeldelser av kanaler som kun spiller GTA5.

Dorkly

Animert kanal med skråblikk og parodier på spill, hovedsaklig Pokemon. 3,7 millioner abonnenter. + Intelligent, overraskende godt animert. – Korte videoer, og hvor mange orker man i lengden.

Wavywebsurf

Videoer om internettkultur. Før mer kommentar, nå mer historiefortelling. 1,08 millioner abonnenter. + Gir ikke ved dørene, men virker snill. – Lenge mellom opplastingene.

AugusttheDuck

Kommentarkanal med meget laidback type. 1,04 millioner abonnenter. + God kommentator. – Mye likt innhold og overdrevne titler.

Karl Jobst

Australsk spillkanal hovedsaklig om speedrunning og andre rekorder. 723 000 abonnenter. + Ekstremt grundige videoer. – For de aller mest spesielt interesserte?

Skeeter Jean

Arvtaker til TCAP som har innstudert nesten alt Chris Hansen gjør. 413 000 abonnenter. + Godt catchfraser og gode intensjoner. – Manglende kontroll på hva som skjer i kjølvannet av det han gjør, og kan havne i rettslig trøbbel.

Drew Gooden

Komi- og kommentarkanal om filmer og internett. 3,82 millioner abonnenter. + Kunnskapsrik og morsom når han ikke prøver hadt. – Tilfeller av forsert humor, fortid på Vine.

Danny Gonzalez

Akkurat samme siktemål som Drew Gooden. 5,66 millioner abonnenter. + Samme som forrige. – Samme som forrige, pluss hårsveisen.

Danny Mullen

Gonzo-kanal med endel sjokkhumor. 655 000 abonnenter. + Erter både anti-wokebevegelsen og wokebevegelsen. – Videoene har tendens til å tape seg grundig etter halvgått tid, og for mye sjokk for enkelte.

Cold Ones

Australsk talkshow om/med internett, alkohol og hærverk. 2,51 millioner abonnenter. + Edgy, finner fram til mange morsomme saker. – For høy bro-faktor for enkelte.

Scammer Payback

Ødelegger for svindlere, til dels med avansert teknologi, langt utover å sitte i telefonen. 3,51 millioner abonnenter. + Viktig arbeid, etisk riktig. – Kanskje litt ensformig i tematikken.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: