Attitude i musikkanmeldelse

Slayer-albumet Undisputed Attitude er 25 år i år, noe som kan få enkelte til å jubilere. For min del er det tilfeldig at jeg fant denne anmeldelsen fra Finnmark Dagblad, som jeg ville dele på grunn av sine perler:

  • «kan få frem det værste i folk»
  • «Dette er det bandet som ligner minst på Vikingarna, uansett sjanger»
  • Anmelderen ville ikke gi noen karakteristikk av albumet, for hen slo av cd-spilleren!

I større sammenheng blir tekstperlene en elegi over at norske aviser trykker færre anmeldelser enn før. Se også: Tre rare musikkanmeldelser

Når det er sagt, er ikke albumet kjempebra etter min mening. Jeg bestemte meg for å anmelde albumet for Metal Archives, og ga 61 poeng av 100. Det skal tilsvare karakter 3/4 på sekstrinnskalaen.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: