Min kjærlighet til Biblioteksøk

… er stor. Dette er en tjeneste som norske folkebiblioteker har. Jeg fant nylig en engelskspråklig akademisk bok som jeg ville lese i. Engelskspråklige akademiske bøker er notorisk dyrt på generelle bokhandler, det vil si, generelle fysiske bokhandler har det ikke, men nettbokhandler har en del.

Til lån finnes denne boka (se faksimiler under) på Universitetsbiblioteket, men dét befant seg jo i lockdown. Ille! Men tror du ikke folkebiblioteket kunne låne den inn. Det kan de fra alle biblioteker i Norge. Om boka så transporteres fra Finnmark, er det gratis for meg, låneren. Er dette toppen av sivilisasjon og kultur – foreløpig?

Skal man kjøpe boka må man bla opp noget mer, her representert med en norsk og en utenlandsk nettbokhandel:

For dette festskriftet til Tullio Regge må man glatt ut med 1400 kroner, eller 2363 kroner hvis man vil støtte sitt nasjonale alternativ:

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: