Tre krysninger av Turtles og Hjemme alene

Hjemme alene ble en fortjent kjempesuksess da filmen kom i 1990. Turtles hadde eksistert som tegneserie, tegnefilm og spill før den første spillefilmen også kom i 1990. Kunne disse virkelig kombineres for en enda større gevinst?

Ja, mente mange. At folk forsøkte seg med ripoffs var ikke noe nytt. «Ninja Hamster» er ett eksempel, med bare én hamster i stedet for fire skilpadder, og som kjemper mot «Sinister Rat» med venner. Men så kom altså kombinasjonen av Hjemme alene og Turtles, hvor noen satset noen på å fortsette med dyr, noen satset på barn.

3 Ninjas og Ninja Dragons

I 3 Ninjas fra 1992 møter vi tre brødre som er kvart japanske, uten at det synes godt verken på dem eller på moren som da er halvt japansk. De må stoppe en storkriminell, som selvfølgelig bruker ninja-hjelpere for å slåss han også. Skurken bruker også tre surfe-tapere i stilen til Wayne’s World, Beavis og Butthead osv. Slåssescenene blir mindre og mindre realistiske jo lenger ut i filmen. Se filmen for å finne ut om barna banker alle sammen.

3 Ninjas fikk hele tre oppfølgere. I beste Hjemme alene-stil er ikke originalskuespillerne med i den siste filmen.

I Ninja Dragons, som også heter Magic Kid, er det bare en ninja. Han og søsteren drar til LA og hamler opp med mafiafolk. Her er det ingen japansk bestefar, så karakteren som skal hjelpes er denne gang en onkel, mens karakteren som inspirerer er kickbokseren Don «The Dragon».

Battletoads

Hvis skilpadder, så hvorfor ikke padder? Dette var et dataspill fra 1991, men tegnefilmen fra 1992 tenderer mer mot HA fordi de tre paddene får en backstory som ikke var der i spillene: De var ungdommer og kunne morphe fram og tilbake med tankens kraft. Se og bedøm om det var riktig å ikke la tegnefilmen leve videre etter piloten.

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: