Valget vil få en vinner

av Morten Haave, ekspert

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt. Etter at det hele har lagt seg vil vi stå igjen med en vinner.

Vippestatene vil få stor betydning i valget. En av disse er Florida!

Sammensetningen av kongressen vil også spille inn, og da først og fremst på hva slags politikk som vil føres i årene framover.

De som ikke føler at sin kandidat vant valget, kan fort danne seg den mening at valgresultatet ble lite ønskelig. Det er regionale forskjeller.

Kandidatene i presidentvalget har brukt penger og ikke minst tid på å bli valgt. Valget har vært ganske høyt prioritert på agendaen. Skulle man bedømt etter innsats er det ikke lett å si hvem som ville vunnet.

For ja, det finnes flere kandidater til presidentvervet enn Trump og Biden. Ekspertene regner som regel med at disse ikke har noen sjanse i valget. Dette skyldes blant annet valgsystemet.

Vil du varme opp til valget med en tv-serie, for eksempel West Wing eller House of Cards, husk da på at seriene inneholder noe som er riktig og noe som ikke er riktig. Se dem med kritisk sans!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

En tanke om “Valget vil få en vinner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: