Tida for VAR er ute

Coronakrisen har satt en stopper for fotballen. Når den kommer i gang igjen bør det være med en forskjell fra før coronakrisen, nemlig at VAR utraderes.

Jeg skreiv altså ikke utredes, men utraderes. Gjennom måten VAR fungerer på har fenomenet utredet, og utdefinert, seg selv. For å komme i rute til neste sesong må fotballagene spille ganske mange kamper på mye kortere tid enn normalt.

Da er det rett og slett ikke nok tid til at dommeren skal konsultere med VAR.

Smittevernsappen slår inn når man har vært 15 minutter i nærheten av et koronasmittet menneske. Er noen i fotballen smittet, går det fort 15 minutter hvor de må stå ved siden av hverandre mens de venter på VAR.

VAR er dessuten en hån mot smittevernsreglene i og med at de sitter altfor trangt i VAR-rommet.

Det er lov til å eksperimentere med fotballreglene, som da norsk toppliga (1. divisjon kalt) i 1987 ikke kunne ha uavgjortkamper, de skulle i så fall avgjøres med straffesparkkonkurranse. Men blir det for sært, må regelendringen tilbakeføres. Farvel, VAR!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: