Norges beste kvinnelige fotballspillere

Det er ikke mulig å gjøre annet enn å følge opp lista over de beste mannlige fotballspillerne med ei liste over de beste kvinnelige gjennom tidene.

Denne velger jeg imidlertid å la være å rangere, litt på grunn av at idretten har vært i så stor utvikling og tilbudet til utøverne så forskjellig opp gjennom tidene. I stedet plukker jeg ut de beste fra tre æraer og en urangert topp 10 ut ifra dem.

Gullæraen. Da Norge vant VM i 1995 hadde Norge spillere på topp 5 i verden i hver av posisjonene, og det var Bente Nordby, Gro Espeseth, Hege Riise og Ann Kristin Aarønes. Jeg tar med alle fire på lista. Marianne Pettersen legger jeg også til fra denne æraen. Boblere: Heidi Støre, Linda Medalen.

Mellomæraen. Her tar jeg med Solveig Gulbrandsen. Boblere: Ingrid Hjelmseth, Trine Rønning, Dagny Mellgren.

I dag. Spillerne er kanskje bedre i dag enn de var før, med profesjonelle tilværelser, mye bedre treningstilbud og alt. Spillerne som er uunnværlige på topp 10 er Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg, Maren Mjelde og Guro Reiten. Boblere: Andrine Hegerberg, Isabell Herlovsen.

Jeg har kanskje vært litt tøff med nyere spillere, men også de aller eldste spillerne (Gunn Nyborg etc) har det kommet få med av. Mange supergode spillere har ikke nådd opp. Men slik er det!

Publisert av Morten Haave

Jeg er historiker og interessert i mye. Etter masterstudiet (UiO, 2012) begynte jeg med redaksjonsarbeid, hvor det var jeg faktisk lærte hvordan man former en artikkel. Nå går det også i essays, bokanmeldelser, journalistiske tekster, leksikalske oppføringer, korttekster, argumenterende tekster – og musikk. Jeg skriver gjerne oppdragshistorie.

En tanke om “Norges beste kvinnelige fotballspillere

  1. Bra at verken Reiten, Mjelde eller Hansen spilte i 0-7 mot Nederland. For da måtte jeg ha strøket dem av lista… At landslagssjefen fortsatt ikke har trukket seg er for øvrig en gåte.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: